Hyytisen suvusta
ja sivuista

Hyytistentie 1920-luvulla

Hyytisen Olavi on sukututkijoiden mukaan ensimmäinen Hyytinen, joka muutti Savosta Lappajärvelle. Hyytisen suku lisääntyi Lappajärvellä niin voimakkaasti, että siellä oli vielä vuonna 1910 Hyytiälän kylä. Tällä hetkellä siitä on jäljellä enää Hyytistentie.

Suku on levinnyt 1800-luvun muuttoliikkeen myötä Amerikkaan. 1900-luvun alussa Hyytisiä muutti Oulaisiin ja Pulkkilaan. Nykyisin Hyytisiä löytyy eri puolelta Suomea, ja myös Australiasta, jonne Oiva Hyytinen muutti Pulkkilasta ison lapsikatraansa kanssa vuonna 1958.

Sukuseuran nettisivujen avulla tavoitamme sukumme jäsenet ja siitä kiinnostuneet ympäri maailmaa. Näiden sivujen tarkoitus on olla linkki toisiimme.

Sukuseuramme on perustettu v. 2002. Sen tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa. Nettisivut ovat sukuseuramme tiedotuskanava.

Suvun päähaarojen kotipaikat

Onko suvussamme yhteisiä piirteitä, tapoja ja tottumuksia, jotka periytyvät sukupolvelta toiselle? Olemmeko edelleenkin ns. hyviä Hyytisiä, jotka tietävät paremmin kuin muut, hyvin arvonsa tuntevia ja suorasanaisia kansalaisia? Sitäkö se hyvä Hyytinen tarkoittaa? Vai tarkoittaako se uudistusmielistä, onneaan jakavaa ja nöyrää henkilöä? Tästä voi jokainen tehdä oman johtopäätöksensä uuden Sukukirja Hyytinen osa II ”Eikö sitä äijää näy” perusteella.

Toivomme, että jokainen sukuseuramme jäsen tuo oman tietämyksensä suvun asioista iloksi ja ihmeteltäväksi, jotta rakentuisimme yhdessä sukumme tarinoista. Voit toimittaa tarinasi Suvun tarinat -sivulta.

Sukuseura on myös Facebookissa nimellä Hyvät Hyytiset.  Se on Hyytisten vapaa foorumi, jonne jokainen ryhmään kuuluva voi laittaa tervehdyksiään. Sukuseuran pääasiallisena tiedotuskanavana käytetään sähköpostia.

Sukuseuran toiminta

Sukuseuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi sukuseura:

• järjestää yhteisiä kokouksia, sukupäiviä, retkiä ja muita tilaisuuksia
  • kerää ja arkistoi sukua koskevaa tietoutta ja saattamaan sitä jäsenten tietoon
  • harjoittaa sukuseuran tarkoitusperiä edistävää julkaisutoimintaa
  • pitää luetteloa suvun jäsenistä

Sukukirja Hyytinen osa II – Eikö sitä Äijää näy?

Sukuseuran tuotteet

Sukuseura julkaisi Hyytisen sukukirjan toisen osan – Eikö sitä Äijää näy? – vuonna 2020. Kirja on laaja kattaus eri sukupolvien henkilömuisteluista, lapsuus- ja nuoruuskuvailuista ja tapahtumakertomuksista, ja sisältää myös Hyytisen suvun sukutaulut (koonnut Kari Melleri). Tutustu ja tilaa kirja itsellesi!

Hyytisen suvun tunnus

Suunnittelun pohjana on käytetty Hyytisen Alatuvan tynnyrissä olevan puumerkkiä. Henkilöt, joilla ei ollut kirjoitustaitoa käyttivät ko. puumerkkiä allekirjoituksena.

Sukuseuran uuden logon on suunnitellut Tuuli Hyytinen v. 2020.

Logon käyttöoikeutta voi tiedustella sukuseuran hallituksen jäseniltä.