Suvun tuotteet

Sukukirja Hyytinen osa II – Eikö sitä Äijää näy?

Millaista oli maanviljelijäperheen elämä Lappajärvellä, kun maat sijaitsivat ympäri järveä? Mitä sanoisi nykyajan Hyytisen naispuolinen väki, jos puoliso istuutuisi pöydän päähän ja tokaisisi: ”Tuopas akka ruokaa”? Mistä kirjoittaa 20-vuotias maalaispoika kirjeissään kotiväelleen, kun hän joutuu armeijasta suoraan rintamalle?

Näihin ja kymmeniin muihin kysymyksiin löytyy vastauksia sukukirjamme toisessa osassa. Kirja on laaja kattaus eri sukupolvien henkilömuisteluista, lapsuus- ja nuoruuskuvailuista ja tapahtumakertomuksista. Kirjan erityisansiona on se, että samasta henkilöstä tai paikasta on kerrottu eri näkökulmista, joten lukija voi muodostaa oman käsityksensä kertomuksen kohteesta. Kirjassa on runsaasti valokuvia.

Kirjan historia -osiossa kerrotaan Hyytisen suvun vaiheista 1500-luvulta alkaen. Satoja vuosia sitten eläneet Hyytiset tulevat lukijaa lähelle elämänvaiheittensa kautta. Kirjoituksissa on käytetty lähteinä historiallisia dokumentteja. Sukupuupiirroksista on helppo seurata artikkeleissa kerrottujen henkilöiden sukulaisuussuhteita. Kari Melleri on löytänyt suvun vaiheita selvitellessään suvustamme suurmiehiä, esim. J.L. Runeberg polveutuu esi-isistämme.

Tämä kirja on väkevä teos Hyytisten suvusta, jossa entisaikojen ”Äijä” kohtaa modernin ihmisen.

SUKUKIRJA HYYTINEN OSA II Eikö sitä äijää näy” -kirjan esittely

Kirja koostuu erilaisista henkilöartikkeleista sekä sukutauluista. Artikkelit on ryhmitelty viiteen osaan niiden sisältöjen mukaan: Juuret Lappajärvellä, Juuret Haapavedellä, Juuret Oulaisissa, Juuret Pulkkilassa sekä Hyytisten alkuajoista -osio. Kirjoittajia on useita. Jokainen kirjoittaja ja kirjoituksen kohde ja sukulaisuussuhde Matti Hyytiseen (Äijä) on merkitty värikoodilla. Näin lukija pääsee helposti selvittämään oman sukulaissuhteensa kirjoittajaan ja kirjoituksen kohteeseen. 

Hyytisten alkuajoista -osion ainoa kirjoittaja sekä sukutaulujen laatija on Kari Melleri.

Kirjassa on 485 sivua, joista artikkelien osuus on 218 sivua. Sukutauluja on 1660. Kirjassa on selkeä sisällysluettelo sekä henkilöhakemisto.

”SUKUKIRJA HYYTINEN OSA II Eikö sitä äijää näy” (ilm. v. 2020) on myynnissä hintaan 50,00 €. Sukuseuran uudet jäsenet saavat kirjan jäsenlahjana hintaan 30,00 €. Kirjan voi noutaa hallituksen jäseniltä Lappajärveltä, Piippolasta, Kokkolasta, Pietarsaaresta tai Turusta ( kts. Yhteystiedot), tai se voidaan toimittaa postitse, jolloin hintaan lisätään postikulut.

Sukukirja Hyytinen Lappajärvi

Hyytisen ensimmäiseen sukukirjaan (ilm. v. 2010) on koottu paljon tietoa Hyytisen suvun historiasta. Kirjassa on kuvattu, millaista oli elämä Lappajärven Hyytiälän kylässä 1900-luvun molemmin puolin. Artikkeleita elävöittävät karttapiirrokset ja valokuvat. Kirjaan on koottu suullista muistitietoa jo edesmenneiltä sukulaisilta, jotka ovat kuulleet suvun tarinoita isovanhemmiltaan.

Valitettavasti ensimmäinen sukukirja on loppuunmyyty. Sitä löytyy kirjastoista ja sitä voi pyytää lainaksi sukulaisilta.

Hyytisen sukuviiri

Sukuviiri ei ole myynnissä, vaan se voidaan luovuttaa sukuseuran toiminnassa ansioituneille hallituksen yhteisen hyväksynnän mukaan. Viirin saajia voivat ehdottaa myös kaikki sukuseuran jäsenet.


Tilaa tästä
Sukukirja Hyytinen osa II – Eikö sitä Äijää näy?