Sukujuhla­kuulumisia

Hyytisen sukuseuran 20-vuotisjuhlat Lappajärvellä 20.-21.8.2022

Inkeri Tuikka (vas.) ja Minna Moilanen musisoivat Hyytisen sukuseuran 20-vuotisjuhlissa

Aloitimme juhlimisen jo 20.8.2022 lauantaina, jolloin noin kolmisenkymmentä osanottajaa oli saapunut linja-autokierrokselle. Oppaanamme oli Kaija Öörni, joka esitteli monipuolisesti Lappajärveä. Ajoimme Hyytisentietä kirkolle ja jatkoimme katsomaan Lappajärven ainutlaatuista nähtävyyttä, yhden miehen rakentamaa ”maailmaa”, eli Tapio Aution ateljeeta. ITE-taiteilija itse oli meitä vastassa turkisvaatteissaan ja täytetty huuhkaja päänsä päällä. (https://www.ateljeeautio.net/)

Sunnuntaiaamuna oli mahdollisuus osallistua jumalanpalvelukseen, jossa piti saarnan sukuseuran puheenjohtaja Johannes Hyytinen. Sukuseuran jäseniä oli avustavissa tehtävissä. Sen jälkeen ruokailimme yhdessä Kivitipussa.

Juhla oli lämminhenkinen. Outi Hyytinen juonsi tilaisuuden. Outi kertoi muun muassa, että vaikka vaatii paljon ajatustyötä yrittäessä selvittää eri sukulaisuussuhteita, niin se kannattaa, sillä niin saa uusia ystäviä. Minna Moilasen ja Inkeri Tuikan musiikkiesitykset virittivät juhlatunnelmaan. Raila Hyytisen valitsemat ja lausumat runot ihmiselämän vaiheista olivat koskettavia.  Johannes Hyytinen piti tervetulijaispuheen.

Juhlapuhujana oli Kirsi Hyytinen. Hän nosti esiin puheessaan tyttöjen koulutuksen tärkeyden. Hän kertoi myöskin löytäneensä itsestään piirteitä, jotka ovat ”hyytismäisiä”. Esa Hyytinen, sukuseuran edellinen puheenjohtaja, nauratti juhlakansaa itseironisilla puheillaan. Kun hän puheensa aluksi levitteli papereitaan, hän kertoi saaneensa juuri lääkärin diagnoosin: ”Puhuu kokonaisia lauseita.” Esa kertoi sukuseuran perustamisen jälkeisistä toiminnoista.

Lauloimme yhdessä muutaman laulun, jonka jälkeen oli mainiota aikaa kahvitella sukulaisten kanssa. Kävi ilmi, että paikalla oli myös erilaisia ”serkuskohtaamisia”. Jotkut nuoren polven Hyytiset kertoivat, että juhla on heille mainio tilaisuus tavata serkkuja, joita ei ole nähnyt kymmeneen vuoteen. Tämä vinkiksi kaikille muillekin: ei tarvitse järjestää mitään sen kummempaa kuin yösija, ja tulla porukalla sukujuhliin. Tapaaminen sukulaisten kanssa on virkistävää ja tuottaa iloa.

Outi Hyytinen, 2022

Turku